Voorpagina

Wielervrienden update september 2022

Een nieuwe maand dus weer tijd voor een nieuwe update. Ditmaal een compleet nieuwe functionaliteit.

Routes delen

In de augustus update heb ik deze functionaliteit al aangekondigd en nu is het zo ver. Je kunt je eigen routes voorzien van een rating en deze vervolgens ook delen met andere gebruikers. Je doet dit op de ritten pagina.

Wil je routes van andere deelnemers zoeken dan doe je dat op de zoeken pagina. Hier kun je routes zoeken op basis van een naam van een gemeente. Je leest hier hoe het precies werkt.

Let op: Zoeken werkt alleen binnen Nederland.

Privacy

Om het makkelijker te maken om nieuwe gemeenten te ontdekken hebben we de mogelijkheid om ritten/routes te delen met andere gebruikers gemaakt. Van alle ritten zijn de gemeenten in kaart gebracht die tijdens de rit zijn doorkruist.

Standaard worden de ritten/routes niet gedeeld
Je beslist zelf of je dit wel of niet wilt aanzetten (voor al je routes of per route). Je kunt het delen van een route altijd weer uitzetten! Ook als je dit eerder hebt aangezet (voor al je routes of per route).

De exacte begin- en eindlocatie blijven verborgen.
Als je besluit om één of meerdere ritten met andere gebruikers te delen dan kunnen gebruikers deze vinden via een zoekfunctie op wielervrienden.nl. De functionaliteit komt alleen beschikbaar voor gebruikers van Wielervrienden.

Wielervrienden deelt nooit exacte begin- en eindlocaties
We doen er alles aan om de privacy zoveel mogelijk te waarborgen. Hiervoor zullen we altijd de informatie van het begin en einde van je route verbergen en nooit delen! In de afbeeldingen hieronder kun je zien hoe dit werkt.

In afbeelding 1 zie je het begin van je route. Dit is de “originele rit”. In afbeelding 2 zie je de “gedeelde” versie van de rit. In de gedeelde versie van je rit zullen we altijd in een straal van 250 meter van het beginpunt de GPS punten uit de route verwijderen. Dit doen we ook in een straal van 250 meter van het eindpunt. In het voorbeeld liggen het begin en eind (toevallig) vlak bij elkaar.

Afbeelding 1
Afbeelding 2


Ritten zoeken

Op de speciale zoeken pagina kun je eenvoudig ritten zoeken. Bij het zoeken kun je direct zien welke gemeenten je al wel hebt gefietst. Door één of meerdere gemeenten te selecteren maken we het je makkelijk om nieuwe routes en gemeenten te ontdekken.

Heb je vragen over het delen van routes, stuur dan een email naar info@wielervrienden.nl.