Voorpagina

Wielervrienden update juni 2022

Inmiddels zijn we ruim een half jaar onderweg met Wielervrienden.nl. De teller staat al op ruim 2700 deelnemers en dagelijks melden nieuwe gebruikers zich aan. Daar worden we blij van 😉

Enquete
Uit de enquete zijn een aantal interessante resultaten gekomen. Een aantal van deze resultaten/vragen gaan we in de komende maanden implementeren.

De meest gevraagde functionaliteit is het ophalen van routes uit Komoot. Helaas krijgen we van Komoot nog geen toegang om de routes via een API op te halen. We gaan het wel mogelijk maken om aan te geven of andere gebruikers jouw ritten als routes mogen gaan gebruiken.

Afbeeldingen per rit downloaden

Net als veel gebruikers van Wielervrienden delen we graag informatie over onze fietsprestaties op de verschillende sociale media. Om dit makkelijker te maken hebben we een afbeelding generator gemaakt.

In je eigen profiel kun je bij elke rit die je selecteert de knop “Afbeelding downloaden” aanklikken. Deze maakt automatisch van je rit en de beschikbare informatie bij Wielervrienden een afbeelding (vierkant) die je perfect kunt delen op je socials.

Voorbeeld van een afbeelding

Aangepaste routecontrole wielervrienden

We routecontrole hebben we een tijdje geleden al aangepast waarbij we automatisch routes door meerdere landen verwerken. Inmiddels hebben we, bij wijze van experiment, gekozen om de routecontrole te voorzien van een andere kaart.

OpenStreetMap
Op dit moment gebruiken we voor je profiel nog kaarten van Google Maps maar op de routecontrole pagina zijn we inmiddels overgestapt op OpenStreetMap.

Jan-Willem
Wielervrienden.nl