Voorpagina

Wielervrienden update augustus 2022

Tijd voor weer een update van Wielervrienden. Inmiddels zijn er ruim 3500 Wielervrienden die druk bezig zijn om hun eigen kaart van Nederland, België of Luxemburg in te kleuren.

In deze update vind je een technische update over de kaarten en een aankondiging van een (denk ik) mooie nieuwe functionaliteit die ik op dit moment aan het ontwikkelen ben.

Jan-Willem
Wielervrienden.nl

Vervanging Google Maps

Niet alleen op de pagina voor de routecontrole maar ook op de profiel pagina is de Google Maps kaart vervangen. Hierdoor gebruiken we nu alleen nog maar kaarten van OpenStreetMap. Eén van de wijzigingen die hiermee ook is doorgevoerd is het bekijken van je nieuw gereden gemeenten per jaar. Door het menu linksonder te gebruiken en een jaartal te selecteren zie je precies in welke gemeenten je in dat jaar voor het eerst gefietst hebt.

Routes delen en ontdekken

Om het makkelijker te maken om nieuwe gemeenten te ontdekken, komt er de mogelijkheid om ritten/routes te delen met andere gebruikers. Van alle ritten zijn de gemeenten in kaart gebracht die tijdens de rit zijn doorkruist. Hierdoor kunnen gebruikers in de toekomst snel en eenvoudig in gedeelde ritten zoeken en makkelijk hun eigen route creëren. En op deze manier nieuwe gemeenten ontdekken.

  • Standaard worden de ritten/routes niet gedeeld
  • Je beslist zelf of je dit wel of niet wilt aanzetten (voor al je routes of per route).
  • Je kunt het delen van een route altijd weer uitzetten. Ook als je dit eerder hebt aangezet (voor al je routes of per route).
  • De exacte begin- en eindlocatie blijven verborgen.

Als je besluit om één of meerdere ritten met andere gebruikers te delen dan kunnen gebruikers deze vinden via een zoekfunctie op wielervrienden.nl. De functionaliteit komt alleen beschikbaar voor gebruikers van Wielervrienden.

Wielervrienden deelt nooit exacte begin- en eindlocaties

We doen er alles aan om de privacy zoveel mogelijk te waarborgen. Hiervoor zullen we altijd de informatie van het begin en einde van je route verbergen en nooit delen! In de afbeeldingen hieronder kun je zien hoe dit werkt.

In afbeelding 1 zie je het begin van je route. Dit is de “originele rit”. In afbeelding 2 zie je de “gedeelde” versie van de rit. In de gedeelde versie van je rit zullen we altijd in een straal van 250 meter van het beginpunt de GPS punten uit de route verwijderen. Dit doen we ook in een straal van 250 meter van het eindpunt. In het voorbeeld liggen het begin en eind (toevallig) vlak bij elkaar.

Afbeelding 1: Het begin van je route

Advertentie: Bicycling magazine

Wij zijn fan van Bicycling magazine. Lees je Bicycling magazine nog niet? Ontvang dan 5x Bicycling voor €22,50 en bespaar 25% op de winkelprijs

Social media

Wil je nog vaker op de hoogte gehouden worden? Volg Wielervrienden dan op Instagram, Twitter of sluit je aan bij de Strava Club van Wielervrienden.