Voorpagina

Update januari 2022

Na de lancering midden december van Wielervrienden.nl was het in januari tijd voor verbeteringen aan de “achterkant” van het systeem. Dagelijkse aanmeldingen voor de beta zorgden voor een gestage stroom aan nieuwe deelnemers. Midden januari stond de teller inmiddels op 250 deelnemers.

Tweewielers Podcast

Een item in de Tweewielers Podcast en op de Instagram pagina van Tweewielers zorgde eind januari voor een storm aan nieuwe aanmeldingen. Dit begon als een “geintje” in een DM gesprek op Instagram met Martijn Hendriks (van Tweewielers). We spraken af dat als er zich minstens 50 mensen zouden aanmelden met de code “TWEEWIELERS” ik een treetje Westmalle Triple zou opsturen.

Uiteindelijk resulteerde de promotie tot 600 nieuwe aanmeldingen voor de beta. Helaas zorgt dat ook voor wat synchronisatie problemen met Strava.

Strava koppeling

De koppeling die we hebben met Strava maakt het mogelijk om per dag maximaal 30.000 zogenoemde API verzoeken te doen. De Strava API geeft van elke route een “samenvatting”. Deze samenvatting is niet gedetailleerd genoeg om exact een route te kunnen bepalen. Om dit toch te kunnen doen moeten we van elke route de “details” ophalen bij Strava. Dit kost dus voor elke route een API verzoek. Hierdoor zit er een limiet aan het aantal te verwerken ritten per dag.

Hoe het systeem werkt hier lezen. Daar vind je ook de gedetailleerde uitleg over de werking van “samenvatting” en “detail” van een route.