Voorpagina

Het Eddington-getal

Het Eddington-getal is het aantal dagen dat je een bepaald aantal kilometer hebt gefietst. Heb je op bijvoorbeeld minimaal 30 dagen 30 kilometer gefietst dan is je Eddington-getal 30. Op de website van Wielervrienden.nl kun je je eigen Eddington-getal zien in je profiel en op een speciale pagina.

Hoe berekenen we het Eddington-getal

We bekijken hoeveel kilometer je op een bepaalde datum hebt gefietst. We gebruiker hiervoor het aantal meters van je rit. Heb je dus 50300 meter gefietst dan telt dit als 50 kilometer. We ronden dus altijd af naar beneden.

Eddington-getal op Wielervrienden.nl

Meerdere ritten op één dag

Heb je op één dag meerdere ritten gemaakt dan tellen we deze bij elkaar op. We tellen dan je aantal gereden meters en ronden dit af naar beneden. Stel je maakt 2 ritten. Rit 1 van 50300 meter en rit 2 van 22000 meter dan is dit in totaal 72000 meter. Oftewel 72 kilometer. Maakte je een rit van 50300 meter een en rit van 22800 meter fan is dit 73100 meter. Dit is dus 73 kilometer.

Arthur Eddington

De bedenker van het Eddington-getal is Sir Arthur Stanley Eddington Eddington. Een Britse astronoom die als een van de eerste astronomen die de volle betekenis van de relativiteitstheorie van Albert Einstein besefte. Naar verluid was zijn eigen Eddington-getal rond de 87 mijl. Ongeveer 140 kilometer.

Het idee voor de implementatie op Wielervrienden kwam o.a. na het lezen van deze blog van Martijn Hendriks.